אטרקציות בירושלים

ירושלים נחשבת לאזור שופע ביותר באתרים מעניינים ודברים לעשות, ותמצאו בה מגוון אטרקציות לכל גיל ולכל עונה. מלבד המקומות הקדושים לשלוש הדתות, כוללת בירת ישראל כמה מנקודות העניין המפורסמות ביותר בארץ. 


האטרקציות בירושלים מרתקות ומגוונות כך שלא תישאר לכם אפילו דקה אחת פנויה - החל מגן החיות התנכ"י ואקווריום ישראל שנמצא בסמוך אליו, דרך אתר עיר דוד הנמצא בסמוך לכותל המערבי וטיול בסמטאות שוק מחנה יהודה על שלל דוכניו הססגוניים, בתי הקפה והמסעדות המשובחות. 


בעמוד זה אספנו עבורכם את האטרקציות שהן בגדר חובה בירושלים, אטרקציות במיוחד לילדים, סיורים מיוחדים, מוזיאונים ועוד.

אטרקציות מקומיות

מוזיאונים בירושלים

10 מוזיאונים מומלצים בירושלים

ירושלים היא עיר של דת, אמונה, אוכל ורחובות ציוריים, אך גם של המון תרבות. בין שלל המוזיאונים בירושלים, הנה 10 מומלצים במיוחד ששווה לכם לפקוד בביקורכם הבא בבירה.

 

 

מוזיאון ישראל

מן המוזאונים החשובים בארץ, הכולל תערוכות, ממצאים ארכיאולוגיים, חפצי אומנות ואירועים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה.

מיקום: שדרות רופין 11

שעות פתיחה: משתנות בהתאם ליום, למועד ולאגף. מומלץ לברר בטרם ההגעה.

 

 

מרכז דוידסון

מרכז ארכאולוגי של שרידי רחוב מרכזי בדרך לבית המקדש השני. רחוב זה, שעל פי ההערכות היה הרחוב המרכזי כלל חנויות, מבנים ושרידי מדרגות העולות לבית המקדש.

מיקום: בסמוך לכניסה לאתר הכותל המערבי

שעות פתיחה: ימים א-ה: 8:00 – 17:00\19:00 (שעון חורף\קיץ בהתאם), ימי שישי: 8:00 – 13:00\14:00. המקום סגור בשבתות וחגים. 

 

 

מוזיאון המדע

מוזיאון המדע שוכן בגבעת רם, בסמוך למוזיאונים בירושלים ואתרים רבים נוספים, וכולל תערוכות מתחלפות בנושאי מדע וטכנולוגיה שונים. המוזיאון מוכר בזכות גישתו הייחודית לילדים המתבטאת באופי התערוכות והמוצגים, גיוון הנושאים הקיימים בו והתערוכות המתחלפות בקצב מהיר יחסית. בקיצור, מוזיאון מושלם למשפחות ולילדים חובבי מחקר, מדע וגילויים חדשים.

מיקום: המוזאונים 3 ירושלים

שעות פתיחה: בימי ראשון המוזיאון סגור, ימים א-ה: 10:00 – 18:00, ימי ו: 10:00 – 14:00 וימי שבת: 10:00 – 17:00\16:00 (שעון קיץ וחורף בהתאמה).

 

 

מוזיאון וואהל

מתחם הכולל שרידים של כמה בתים מאצילות ירושלים דאז, ממצאים המלמדים על אורח חייהם של היהודים במקום וכן, מלמדים גם על זהות הדרים באתר, הודות למגוון ממצאים כמו מקוואות טהרה רבים המעידים על כהנים שחיו שם (ועל כך ניתן ללמוד גם מקרבת הבתים לבית המקדש), רצפות פסיפס, כלי חרס מעוצבים ועוד.

מיקום: המוזיאון שוכן בתוך הרובע היהודי

שעות פתיחה: ימי א-ה: 9:00 -17:00, ימי ו: 9:00 – 13:00, כניסה אחרונה בכל הימים: חצי שעה לפני הסגירה.

 

 

מוזיאון חצר היישוב הישן

אם כבר דיברנו על ביקור בבתי דיירי הרובע היהודי, במוזיאון הזה נוכל לקפוץ לתקופה מעט מאוחרת יותר בהיסטוריה: תקופת היישוב הישן בעיר. בבית בן 500 שנים, ניתן לצפות מקרוב בחפציהם ואורח חייהם של היהודים בעיר.

מיקום: הרובע היהודי (רחוב אור החיים)

שעות פתיחה: השעות משתנות בהתאם לעונות השנה ולמועדים. יש להתעדכן בהתאם לזמן הביקור. המוזיאון סגור בשבתות וחגים.

 

 

מגדל דוד

אחת מן האטרקציות המוכרות והאהובות ביותר בירושלים. המוזיאון טומן בחובו אוצרות בני כ-3000 שנה, החולשים על תקופות חשובות בתולדות ירושלים. המגדל או המצודה, שהפכה זה מכבר לאחד מסמלי העיר, מכיל תצוגות, מופעי לילה, אזור תצפית ועוד.

מיקום: כניסה מסמוך לשער יפו

שעות פתיחה: ימים א-ה: 9:00 – 16:00, או עד 17:00 באוגוסט. ימי ו וערבי חג: 9:00 – 14:00, ימי שבת וחג: 9:00 – 16:00, או עד 17:00 באוגוסט. כמו כן, במקום מתקיימים גם מופעים ליליים.

 

 

מוזיאון המוזיקה העברי

קרוב מאוד למרכז העיר ובמרחק הליכה רגלי מרחוב יפו, נמצאת כיכר המוזיקה ובה מוזיאון קטן אך מושקע ביותר שעוסק בסגנונות מוזיקליים וכלים שאפיינו את המוזיקה העברית בקרב היהודים, מוזיאון ייחודי בקרב המוזיאונים בירושלים. הביקור במוזיאון נעשה באמצעות דמות חביבה וממוחשבת בשם "סבא לוי" וסריקת ברקודים בטאבלט.

מיקום: יואל משה סלומון 10

שעות פתיחה: ימים א-ה: 9:30 – 20:00, ימי ו: 9:30 – 13:30.

 

 

יד ושם

המוסד הרשמי והגדול ביותר בישראל להנצחת השואה. המוזיאון כולל אגפים רבים, אנדרטאות ומוצגים מקוריים מתקופת השואה, לרבות קרון ששימש להובלת יהודים למחנות ההשמדה.

מיקום: הר הזיכרון בירושלים

שעות פתיחה: ימים א-ד: 8:30 – 18:00, ימי ה: 8:30 – 20:00, ימי ו וערבי חג: 8:30 – 14:00.

כמו כן, קיימים אגפים במוזיאון שלהם שעות פתיחה מעט שונות.

 

 

מוזיאון הטבע בירושלים

מוזיאון טבע עשיר השוכן בבת אבן עתיק, וכולל תצוגות פוחלצים, תערוכות ופעילויות שונות.

מיקום: שמואל מוהליבר 6

שעות פתיחה: משתנות בהתאם לימי השבוע. המוזיאון סגור בימי שבת, ערבי חג וחג, ופתוח בכל ימי חול המועד.

 

 

גבעת התחמושת

אתר הנצחה המספר את סיפור שחרור ירושלים ובפרט, את הקרב שהתרחש במקום. באתר זה נמצא מוזיאון הכולל פרטי מידע וחפצים נדירים והיסטוריים.

מיקום: רחוב זלמן שרגאי 5 

שמעות פתיחה: ימים א- ה: 17:00-9:00, ימי ו: 13:00-9:00

השכונות הראשונות מחוץ לחומות

סיור בשכונות הראשונות מחוץ לחומות

סיור מעגלי נקודת התחלה וסיום שער יפו.

נצא למסע היסטורי אל השכונות הראשונות של ירושלים.  זהו סיור רגלי אל ליבה של ירושלים ואל השכונות הראשונות מחוץ לחומות ואל האתרים ההיסטוריים המפורסמים שלה.

נחצה את רחבת שער יפו מעל רחוב יפו הסואן ונכנס לקניון ממילא, שדרת חניות המחברת את שער יפו אל רחוב אגרון.

נחלוף ליד בית שטרן ( ממילא 18) הבית בו התגורר הרצל בעת ביקורו בירושלים ב-1898 ושהה בו מס ימים. באחד מחדרי המבנה פועל חדר תצוגה קטן המנציח את ביקורו של הרצל בא"י ובבית זה.

מחנה ישראל

נצא מן הקניון ונפנה את מבטינו לבניין המפואר העומד בפינת הרחובות אגרון ודוד המלך. זהו מלון וולדורף אסטוריה , שנבנה תוך הריסת מלון פאלאס ההיסטורי ושימור חזיתותיו. מימין לחזית המלון הפונה לרחוב אגרון, נכנס אל תוך רחוב המערבים - הוא רחובה הראשי של השכונה.

שכונת מחנה ישראל היא השכונה השנייה שנבנתה מחוץ לחומות העיר אחרי משכנות שאננים והיו בה 20 בתים. היא נוסדה ב-1866 עבור הקהילה המרוקאית שבתוך החומות. הכניסה דרך רחוב המערביים זורקת אותנו באחת אל תוך אווירת השכונה הקטנה והציורית. סמטה צרה ממש בקצה תחבר אותנו אל ה"מרכז העולמי למורשת יהדות צפון אפריקה" עם חצר אנדלוסית יפיפייה מומלץ לבקר . נצא כעת מן השכונה ונחזור לרחוב דוד המלך. נלך במעלה הרחוב ונפגוש שניים מן המוסדות החשובים בעיר בניין י.מ.ק.א וממש מולו את מלון המלך דוד.

בניין ימקא נחנך ב 1933. את שני אגפי המבנה מחבר מגדל הפעמונים בן 50 מטרים. בפעמוניה של המגדל יש 36 פעמונים. בקשו בקבלה לעלות במעלית למרפסת התצפית שמעל לפעמוניה. התצפית לעבר פנורמה נהדרת של כל העיר וסביבתה.

עכשיו נחצה את הכביש ונפנה את תשומת ליבינו למבנה מלון המלך דוד. החל לפעול ב 1930. ועבר טלטלות רבות לאורך השנים ששיאן היה ב 1946 כאשר פוצץ חלקו הדרומי של המבנה ע"י האצ"ל. 

מומלץ  להיכנס ללובי המדהים של המלון ולשוטט בין חלקיו המפוארים כיום מכיל המלון, בן 9 הקומות, 237  חדרים ובהם גם הסוויטה הנשיאותית והסוויטה המלכותית.

נצא מן המלון ונפנה שמאלה  לאורך רחוב דוד המלך בכוון דרום. מיד לאחר בניין הדירות הצמוד למלון נבחין בשביל קטן הפונה שמאלה לתוך "גן בלומפילד" . זהו גן רחב ידיים ומושקע אשר בחלקו המזרחי נמצאות שתי השכונות הירושלמיות המפורסמות ביותר ימין משה שהוקמה ב 1890 ומשכנות שאננים שהוקמה ב 1860 והייתה השכונה הראשונה מחוץ לחומות .

הליכה קצרה בגן תוביל אותנו אל  טחנת הרוח של שכונת משכנות שאננים.  הטחנה הייתה המבנה הראשון שנבנה בה ב- 1858 משה מונטיפיורי. לימים שוקמה כיפת התחנה וחזרה למראה המקורי שלה. בסמוך לתחנה מוצגת  המרכבה של מונטיפיורי. כיום פועל בסביבת התחנה  מתחם חוויה ופעילות בשם "טחנת הרוח" הטחנה היא סמל וציון דרך חשוב למפעל התחדשותו של היישוב היהודי מחוץ לחומות העיר ומהווה מוקד משיכה ומונומנט בולט בנוף העירוני של ירושלים המודרנית .

נרד במדרגות רחוב ימין משה. הרחוב מפריד בין שתי השכונות משמאל שכונת ימין משה ומימין משכנות שאננים.  בפינת רחוב יהודה טורא  נפנה ימינה כאן עומד הבניין הקטן של שכונת משכנות שאננים. בשכונה הקימו שני בניינים: את הבניין הגדול בנו בשנת 1860 ואת הקטן בשנת 1865.  מימין לבניין הקטן נשתמר מבנה ארבעת תאי השירותים. נמשיך לרדת במדרגות, ונחלוף את רחוב מלכי משמאל, נפנה ימינה לתוך רחוב קטן הנמתח לאורך חזית הבית הגדול של שכונת משכנות שאננים ליד שער השכונה נעצור ונשקיף על המבנה  בנין זה הכיל 20 דירות, כל אחת בת חדר וחצי.

את רוב הדירות חילקו  בין ספרדים לאשכנזים באופן שווה. בראש המבנה כתובת הקדשה ליהודה טורה יהודי עשיר מניו אורלינס שתרם את הכסף ולמושה מונטיפיורי היזם. 

שמה של השכונה לקוח מהפסוק "וישב עמי בנוה שלום ובמשכנות מבטחים ובמנוחות שאננות" (ישעיהו ל"ב י"ח) . השער, אשר בסמוך אליו היו בורות המים, הוא השריד היחידי לחומה המשוננת שהקיפה את השכונה כולה. כיום משמש הבית כמלון אורחים של עירית ירושלים ומיועד לסופרים ואנשי רוח.

אנו נפנה שמאלה ונצא דרך השער החיצוני של משכנות שאננים לכביש סלול (רחוב ש.א. נכון). נפנה שוב שמאלה ונלך לאורך הגבול התחתון של שכונת ימין משה כשמימיננו ברכת הסולטן, עד שנגיע לשער השכונה, נשוטט בסמטאות השכונה, ונלך בכיוון צפון. בתקופה שבין מלחמת העצמאות למלחמת ששת הימים, הייתה זו שכונת ספר ממש על הגבול הירדני.

החל משנות ה- 1970 החל תהליך של חידוש השכונה והפיכתה לשכונת אמנים. בגבולה הצפוני של שכונת ימין משה נתחבר לרחוב פלא יועץ או דרור אליאל  בקצה הרחוב נפנה ימינה ונכנס אל תוך מתחם חוצות היוצר.  מרכז אמנויות וגלריות. בתחום חוצות היוצר נמצא מרכז מבקרים קטן המנציח את פועלו של טדי קולק - ראש עיריית ירושלים המיתולוגי. בקצה המזרחי של חוצות היוצר נמצאת אנדרטה.

מהאנדרטה נפנה שמאלה ולאחר הליכה קצרה בשולי הכביש (למרגלות חומות העיר העתיקה), ניכנס אל פארק טדי. הפארק נחנך בשנת 2013 ומשלב קירות הנצחה לפועלו של טדי קולק, יחד עם אטרקציות למבקרים - במת סילוני המים, שעון שמש משוכלל ופסל של "ירושלים מרכז העולם". מאחורי במת סילוני המים נמצאים מבנים היסטוריים, שרידי שכונה נשכחת מתקופת "היציאה מן החומות" - שכונת ג'ורת אל-ענב, שכונה שנוסדה בידי יהודים מצפון אפריקה, אולם הפכה בהדרגה לשכונה ערבית עד שנעזבה במלחמת השחרור. מהפארק נוכל לצאת בחזרה לשער שער יפו נקודת הסיום של סיורינו.

מרחק משדה התעופה למלון
העברות
מרחק מהשדה למלונות

מרחק:

המלך דוד - 55 ק"מ

דן פנורמה ירושלים - 56 ק"מ

דן בוטיק ירושלים - 59 ק"מ

דן ירושלים - 59 ק"מ

אנו ממליצים לקחת רכבת משדה התעופה אל תחנת יצחק נבון בירושלים ומשם לקחת אוטובוס, רכבת קלה או מונית לכל מקום אליו תרצו להגיע בעיר.