אטרקציות בתל אביב והרצליה

אזור המרכז – תל אביב, יפו והרצליה, שופע באטרקציות ודברים שאפשר לעשות עם הילדים, עם כל המשפחה, כזוג או לבד לגמרי. תל אביב הרב-גונית והמוכרת כבירת התרבות של ישראל כוללת כמה מן נקודות העניין המפורסמות ביותר בארץ הקודש. מוזיאון  ארץ ישראל, נמל יפו, חופי הים של תל אביב ועוד מגוון מקומות מרתקים בעיר הלבנה שיספקו לכם חופשה אורבנית מלאת אדרנלין ועניין. בעמוד זה אספנו עבורכם מגוון אטרקציות בתל אביב החל מהמובילות והפופולאריות ביותר ועד המיוחדות והחבויות ברחובות תל אביב הקסומים.

אטרקציות מקומיות

שכונת נוה צדק

סיור במתחם התחנה ושכונת נוה צדק

שכונת נוה צדק היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות יפו בשנת 1887. בשכונה גרו ופעלו אנשי רוח כגון: עגנון, ברנר, בארון, גוטמן, אז"ר ואחרים ולצד בתי הספר הראשונים שלימדו בעברית הוו את התשתית לבנייתה של התרבות והזהות היהודית החדשה בא"י. בתי אבן עם גגות רעפים אדומים הקנו לנוה צדק את השם "פאריז הקטנה" והיו המאיץ החשוב ביותר להקמתה של העיר ת"א שחלק ממייסדיה באו מנוה צדק.   

 

נתחיל את סיורינו בכיכר השעון ביפו אנו ממליצים לגשת למאפיית אבולעפיה יפת 7  ולבחור לכם מתוך המבחר הגדול של המאפיה המפורסמת מאז 1879 ! כאן פעלה הכיכר המרכזית של העיר יפו במרכזה מגדל שעון בניין ה "סראיה אל עתיקה". ששמש כבית העירייה והממשל התורכי. וממול  מתחם המחנה הצבאי והמשטרה התורכית "הקישלה" שהפך למלון פאר. נפנה שמאלה ונלך לאורך הים על הטיילת נתקדם בכוון צפון נחלוף ע"פ "בית גידי" הוא מוזיאון האצ"ל בתש"ח . ונפנה ימינה לכוון מזרח נחצה את הכביש ונכנס אל "מתחם התחנה" . מכאן יצאה הרכבת הראשונה בא"י שחיברה בין יפו וירושלים ב 1892. במתחם קרונות עתקים הוילה של משפחת וילנד הטמפלרית ומפעל חומרי הבניין שלהם . נצא ממתחם ונחצה את הגינה לתוך רחוב שבזי.  שבזי הוא הרחוב הראשי המחבר בין כל השכונות היהודיות שהוקמו כאן. כיום הפך הרחוב לרחוב סוהו מובהק עמוס בבוטיקים חניות גלריות ומסעדות לכל אורכו. נפנה לרחוב חברת ש"ס ליד בית הקפה 'סוזנה'. ברחוב פועל עד היום אחד מבתי הכנסת העתיקים של השכונה.  

 

נפנה שמאלה ל 'חברת שס'  ומשם ימינה לרחוב עין יעקב . הבית ברחוב עין יעקב 14 שמש כבית הספר הראשון של השכונה . נכנס במעבר הארוך אל החצר הפנימית. בחצר שרידי בור מים. כיתות בית הספר היו בקומה התחתונה ובקומה השנייה התגוררו המורים ובני משפחותיהם. כעת נצא דרך השער הפונה לרחוב שלוש נפנה ימינה ונתקדם עד לרחוב שבזי שם נפנה שוב ימינה וכעבור 100 מטרים נפנה שמאלה ונגיע אל "למרכז סוזאן דלל למחול ולתיאטרון" . ברחבה הגדולה ניצבים המבנים של שני בתי הספר הנודעים של השכונה: "אליאנס" לבנים. ובית ספר "חובבי ציון" לבנות בשנות ה80 שופץ המקום והפך למרכז למחול ותיאטרון בו פועלות להקות המחול בת שבע וענבל.

 

שימו לב לקיר האריחים הצבעוניים שנמצא בשולי הרחבה . הקיר אותו יצר המעצב דוד טרטקובר אשר  מספר את תולדותיה של שכונת נוה צדק ומציג את מייסדיה שמעון רוקח, ואהרון שלוש. נכנס לסמטת יחיאלי ונפנה ימינהלרחוב שלוש משמאל ניתן לראות את תחילתו של רחוב שטיין ובמעלה רחוב שלוש את תחילתו של רחוב רוקח. שלושת הרחובות הללו הם שכונת נוה צדק המקורית אשר נבנתה עבור 48 . בהמשך מעבר לשער הברזל בחומה נוכל לראות את בית משפחת שלוש. המשפחה שהגיעה ממרוקו התיישבה ביפו ואהרון שלו הפך למנהיג הקהילה המזרחית בעיר.

 

סמוך לבית המשפחה  עומד בית הכנסת שלוש . בארון הקודש תוכלו למצוא את ספר התורה העתיק ביותר הקיים בת"א אותו הביאו בני המשפחה איתם ארצה. נמשיך ללכת על רחוב שלוש ונעמוד על הגשר המשקיף על תוואי מסילת הרכבת. מן הגשר ניתן לראות את פארק המסילה הנמתח ממתחם התחנה ליד חוף הים במערב ועד לרחוב הרצל במזרח . ואת בתיה העתיקים של שכונת ולהלה  הטמפלרית. נרד מן הגשר ונחזור לרחוב שלוש בפינת הרחוב נפנה ימינה לרחוב רוקח , כאן עומד בית משפחת אבולעפיה שהיו. נתקדם ברחוב רוקח לכוון מזרח ונעצור סמוך למוזיאון  ע"ש  נחום גוטמן. זהו מוזיאון קטן המנציח את פעילותו האומנותית של הציר. בבית גם הסופרים דבורה בארון יחד עם בעלה יוסף אהרונוביץ וגם הסופר הנודע יוסף חיים ברנר שנרצח בפרעות תרפ"א כאן פרסמו וערכו יחדיו את העיתון העברי "הפועל הצעיר".

 

בקצה רחוב רוקח עומד ביתו של  שמעון רוקח. הבית הפך עם השנים למוזיאון קטן ויפיפה המספר את קורותיהן של המשפחה ושל השכונה, אשר שמעון רוקח ייסד יחד עם אהרון שלוש. נצא כעת מרחוב רוקח ונפנה שמאלה אל רחוב פינס . נעצור בפינת פינס ורחוב לילנבלום כאן עומדים עדיין "הבתים התאומים" של משפחת שלוש . אך גולת הכותרת של פינה קטנה זו בשכונה היא המבנה של קולנוע עדן הידוע.

הראשון בארץ שהחל לפעול ב1913 בחזית המבנה מעברו השני של הכביש עומד קיוסק אשר שמש את באי הקולנוע. הקיוסק התפרסם בשל צילומי הסרט "אסקמו לימון" שנערכו ברחוב.

נמשיך ללכת ברחוב משמאל בית הכנסת העדני  "קול יהודה "  בקומתו הראשונה פועל 'בית מורשת יהודי עדן' ליד בית הכנסת פעל במשך שנים בית הספר תחכמוני. כיום פועלת כאן אולפנית.

ליד בית הספר עומד מבנה יפיפה זהו מלון אלקונין (צנטרל) שהוקם ב 1913  והיה הראשון בת"א כולה. את תקנות בריאות המחמירות קבע הרופא  של העיר ת"א הד"ר חיים חיסין שקבע כי "על כל חמישה חדרים, או עשרה אנשים צריך להיות בית כיסא" . בין דיירי המלון היה גם המלך עבדאללה ומספרים כי המלך ניהל פרשיית אהבים עם הבת של בעלי המלון. כעת נפנה שמאלה לתוך רחוב יהושוע התלמי ולאחר 100 מטרים נפנה ימינה לשדרות רוטשילד . כאן ממש כאן נולדה העיר תל אביב ב 1909 אבל זה כבר סיפור אחר.

 

בית העצמאות

סיור משביל העצמאות לדיזנגוף סנטר

אנו יוצאים היום לסיור בליבה של העיר תא לאורך שדרות רוטשילד. השדרה נמתחת מרחוב הרצל במערב ועד לכיכר העיר הלבנה (כיכר התזמורת) זהו מסע אל ערש לידתה של העיר העברית הראשונה שנוסדה ב 1909 . השדרה הייתה עמוד השדרה והסמל להתפתחותה של העיר תא מעיר קטנה לכרך הומה . כאן בלב השדרה התחוללו אירועים גדולים ששינו את פני ישראל ועיצבו את זהותה המודרנית.

 

את סיורינו  נתחיל בלובי המערבי של מגדל שלום אליו מוביל שער מס' 1. הבניין ניצב בפינת הרחובות הרצל ואחד העם . קיר הלובי כולו מציג עבודת פסיפס מרהיבה של האומן נחום גוטמן שגדל בת"א ברחוב הרצל הסמוך.

 

נצא מן הבניין ונעמוד ליד הבית בפינת הרחובות הרצל ואחד העם . זהו ביתו של הוגה הרעיון ומייסד העיר ת"א עקיבא אריה וייס הבית בנוי מלבני מלט זיפזיף וצדפים והינו אחד משני הבתים היחידים ששרדו מבתיה הראשונים של העיר. על הבית משקיף מגדל שלום שנחנך ב 1966 על חורבות בית הספר הגמנסיה הרצליה.

 

שימו לב ל "שביל העצמאות" , פס ממתכת פליז, הנמתח לאורך המדרכות שילווה אותנו בחלק מן הסיור. על השביל 10 תחנות המספרות את סיפורה ההיסטורי של "תל אביב הקטנה" ואת סיפור הכרזת המדינה. נלך על שביל העצמאות המקיף את המבנה ממערב , נחלוף ליד פסלו של אלפרד דרייפוס ונגיע לכיכר קטנה היא כיכר גוטמן . בלב הכיכר ניצבת מזרקת הפסיפס המרהיבה של נחום גוטמן המתארת את ההיסטוריה של יפו ושל ת"א.

 

נשתלב לתוך שדרות רוטשילד נלך לכוון מזרח ונחצה את רחוב הרצל . כאן ממש  צולמה התמונה המפורסמת המפורסמת של טקס הגרלת הצדפים ההיסטורי, בו חולקו המגרשים למייסדי העיר. התמונה נחשבת עד היום כמנציחה של הרגע בו נולדה העיר.

 

כאן גם עמד פנס הרחוב הראשון של העיר וכאן גם עומד הקיוסק המיתולוגי של העיר ששוחזר בשנות ה80. אתם מוזמנים לשתות כוס גזוז בקיוסק ולהרגיש את הטעם של ת"א הקטנה. אנו ממשיכים לאורך השדרה חולפים על פני עמד המודיעין הערונית – מומלץ להתעדכן על הנעשה בעיר ולקבל מידע על השביל ותחנותיו.

 

הבית החשוב ביותר על שביל העצמאות  הוא כמובן בית העצמאות הניצב בשדרות רוטשילד מס 16.  כאן בבית זה מראשוני הבתים של העיר התגורר ראש העיר הראשון מאיר דיזנגוף יחד עם רעייתו צינה . עם מותה תרם דיזנגוף את הבית שהפך למוזיאון האומנות הראשון של העיר בשנות ה30.

ביום שישי ה 14 במאי 1948 נבחר בניין המוזיאון לארח את טקס " הכרזת העצמאות". ונולדה המדינה. ממולץ מאוד לא לפספס ביקור במקום.

נמשיך במסעינו על השדרה נחלוף ליד אנדרטת המייסדים עליה חקוקים שמות מייסדי העיר . בריכת המים והמזרקה מנציחות את המקום בו עמד מגדל המים הראשון של העיר. נעצור אל מול הבית בשדרות רוטשילד 23 זה היה ביתו של משה שרת ראש הממשלה השני של מדינת ישראל.

 

בבית התגורר גם אליהו גולומב מייסד ומפקד ההגנה. כיום פועל במבנה מוזיאון ההגנה. נמשיך על שדרות רוטשילד בצומת עם רחוב אלנבי נפנה מבתינו לבניינים האקלקטיים היפים מימין מלון גנוסר ומשמאל בית לדרברג שניהם דוגמא לסגנון האדריכלות האקלקטית המרהיבה שהייתה דומיננטית בעיר בשנות ה20. כאן מומלץ לפנות שמאלה על רחוב אלנבי וללכת על שביל העצמאות לכוון צפון עד לבניין "בית הכנסת הגדול של תא" מומלץ מאוד להכנס ולהתרשם מיופיו ועוצמתו של בית הכנסת הפועל כאן מאז 1925 .

מבית הכנסת נחזור לשדרות רוטשילד ונתקדם לכוון מזרח . בית לוין ברוטשילד 46 עבר שימור מרהיב  בעבר היה בית מגורים וגם בניין השגרירות הרוסית. ממולץ להכנס לסמטת שד"ל ולבקר בבית הכנסת הספרדי העומד במרכזה.

 

אנחנו נכנסים ממש אל תוך שטחה של "העיר הלבנה" עדות לכך תמצאו ליד הקיוסק הניצב על השדרה בפינת רחוב נחמני. שימו לב ממש בסמוך למעבר החציה, לאריח הברונזה הטבוע בשדרה. האריח מנציח את הכרזתה של ה"עיר הלבנה " כאתר מורשת עולם" ב2003.

 

שני הקיוסקים הנמצאים בחלק זה של השדרה הם הזדמנות נהדרת לעשות הפסקת ולשתות קפה.

 

עם כוס הקפה בית רצוי להעיף מבט לעבר הביניים בשדרות רוטשילד 82 ו 84  בית רובינסקי ובראון ובית אנגל מהבתים הבולטים שנבנו בעיר בשנות השלושים. בית אנגל 84 נבנה ע"י האדריכל הידוע זאב רכטר והיה הבניין הראשון על המודים בעיר

התעכבו לרגע בצומת הרחובות רוטשילד שנקין כאן יש בפניכם אופציה לרדת ברחוב שנקין ולהתחבר לשוק הכרמל . אנחנו נמשיך בהליכה לאורך השדרה ונגיע לכיכר הבימה

ב-2017 קיבלה הכיכר מראה חדש לאחר שיפוץ ושיקום . בלבה של השרה נטוע גן ומסביבו ספסלי ישיבה המנגנים מוזיקה קלאסית שקטה.

נחצה את הכיכר לכוון היכל התרבות ונעבור בתוך  גן יעקב שהוקם על גבעה, בין בית הבימה והיכל התרבות. במקור תוכנן להקים על גבעה זאת את מוזיאון תל אביב ועל כן נבנה בית הלנה רובינשטיין בסמוך לה. אולם, על מנת לשמר את עצי השקמה העתיקים הוחלט לבנות את מוזיאון תל אביב במקום אחר.

חציית הכיכר מובילה אותנו אל רחוב דיזנגוף פינת שדרות חן כאן מסתיים הסיור שלנו. אתם מוזמנים כעת לפנות שמאלה לרדת במורד רחוב דיזנגוף הישר לחיקו החם של דיזנגוף סנטר שהוא הסיום המושלם לסיור כל כך תל אביבי.

הבימה

סיור מכיכר הבימה – לכיכר השוק כרם התימנים ושוק הכרמל

אנו יוצאים היום לטייל בליבה הסואן של העיר תל אביב. זהו ה "סיור האורבני הקלאסי " של העיר המשלב היסטוריה , חוויה אורבנית מרגשת בלב הכרך ההומה,  ביקור בשוק "הכרמל " המפורסם ובסמטאות כרם התימנים וסיום מושלם על טיילת  הים של תל אביב.  

נתחיל את סיורינו ב"כיכר התזמורת"  הידועה בשם כיכר הבימה.

בעבר הייתה הכיכר חלק מאדמות של חווה טמפלרית אח"כ הפכה לגינת לימוד לבתי הספר ולבסוף לחניון ששמש את היכל התרבות והבימה. ב2017 קיבלה הכיכר מראה חדש לאחר שיפוץ ושיקום בתכנונו של הפסל והמעצב דני קרוון.  מצדה האחד של הכיכר עומד בניין היכל התרבות ומצדה השני בית הבימה.  גן יעקב הוקם על גבעה, בין בית הבימה והיכל התרבות. במקור תוכנן להקים על גבעה זאת את מוזיאון תל אביב ועל כן נבנה בית הלנה רובינשטיין בסמוך לה. אולם, על מנת לשמר את עצי השקמה העתיקים הוחלט לבנות את מוזיאון תל אביב במקום אחר.

מחזית בניין הבימה נפנה ורד לאורך שדרת בן ציון לכוון רחוב המלך גורג' שם נפנה שמאלה . הבניין הגבוהה ברחוב הוא בית זבוטינסקי העומד בפינת רחוב שבע השקמים , הרחוב נקרא כך על שם עצי השקמה העתקים העומדים במרכז הרחוב על התוואי של הדרך העתיקה שעברה כאן.  בקומת הקרקע של המבנה , המשמש כיום כמטה של תנועת החרות, פועל מוזיאון האצ"ל .

 נחלוף בצילם של עצי השקמה וראה את גן מאיר הפרוס לימיננו. גן מאיר (דיזנגוף) היה הגן העירוני הראשון  בעיר תל אביב ונחנך  ב1944 . ממולץ להכנס לסיבוב קצר בין שבילי הגן תמצאו בו בריכה אקולוגית יפיפיה , גן שעשועים גדול, מתקני כושר ופעילות ספורט . בגן פועל גם המרכז העירוני לקהילה הגאה בתל אביב ובסמוך לו ניצבת  האנדרטה לזכרם של בני קהילות הלהט"בים שנרצחו בשואה.  

נצא מן הגן נמשיך ללכת על רחוב קינג ג'ורג' בכוון מערב ונכנס שמאלה אל תוך רחוב סימטא פלונית הסימטה היא חלק משכונה זעירה שהוקמה במקום זה בתחילת שנות ה 20 ע"י יזם יהודי בשם אברהם גייצל שפירא . נכנס כעת אל תוך הסמטה דרך שני האובלסיקים מאבן הניצבים בפתחה . בקצה הסמטה עומד ביתו האקלקטי של  שפירא ורעייתו סוניה . בחזיתו של הבית ניצב  פסל גדול של אריה אבן ויש האומרים ששפירא הציב פסל זה כדי לשמור על רעייתו היפה.

נצא מן הסמטה ונחצה את הכביש היישר אל תוך שוק בצלאל  השוק הוקם בשנות ה-20 והוא מפורסם בעיקר בזכות עודפים של מותגי יוקרה במחירים נמוכים, שניתן להשיג במקום. מומלץ להקדיש קצת זמן לחיטוט בחניות השונות עם טיפה סבלנות אפשר לצאת מכאן עם מציאות .

נחזור לרח קינג ג'ורג' ונגיע לצומת הרחובות המוכר והסואן ביותר בעיר תל אביב הידוע בשם "כיכר מגן דוד"

השם ניתן לה מכיוון שממנה יוצאים ששה רחובות שהם כמספר צלעותיו של מגן דוד.  הכיכר נחשבת למקום העמוס ביותר בעיר ומהווה מוקד משיכה לתיירים ומבקרים רבים . אל תפספסו את האטרקציה של החלפת הרמזור או אז חוצים מאות אנשים מכל כווני הצומת בבת אחת את הרחוב . את עיקר פרסומה ההיסטורי קיבלה הכיכר בחגיגות הכ"ט בנובמבר 1947 שנערכו בה הבניינים מסביבה שהם דוגמה למפגש בין האדריכלות האקלקטית לאדריכלות הבינלאומית (הבאוהאוס) .

 

בשנים האחרונות הפכה הכיכר במה לזמרי רחוב , הבולטת מבניהן היא מרי אלוני המגיעה לשיר בכיכר  בימי שישי והפכה זה מכבר לאטרקציה קבועה . בימי שלישי ושישי פועל יריד האמנים במדרחוב נחלת בנימין  היריד הינו הגדול והוותיק מסוגו בישראל והוא מבין היפים והמוערכים בעולם. היריד על מאות דוכניו קיים מאז שנת 1988  ופועל לאורך כל השנה.

נכנס כעת אל תוך הרחוב הראשי של שוק הכרמל הוא רחוב הכרמל. שוק הכרמל (במלעיל) הוא השוק המרכזי בעיר והגדול והידוע ביותר בגוש דן. הוא נחנך רשמית ב-1920 אך עם השנים גדל והתפשט מצד אחד למדרחוב נחלת בנימין ומן הצד השני לשכונת כרם התימנים הגובלת לו מצפון . ברחוב גדרה, למשל, אפשר למצוא חנויות מזון ומסעדות רבות; עם הזמן  גם היא הפכה השכונה  המנומנמת שקמה עוד לפני יסודה של ת"א כפרבר יהודי של יפו, לחלק מההפניג הגדול של השוק בעיקר בתחום הקולינרי. מסעדות רבות נפתחו בשכונה ושולחנותיהן פזורים בסמטאות הצרות ויוצרים אווירה וחוויה ייחודית מאוד .   ביקור באחת מן המסעדות במקום , רובן מגישות אוכל תימני אוטנטי ומנוהלות ע"י יושבי השכונה,  ממולץ ביותר.  הרשו לעצמכם לשוטט בשוק לחוות להתרגש ובעיקר לטעום משפע החניות, המסעדות, המזנונים והדוכנים הקיימים בו  בשנים האחרונות הובר השוק מהפכה הדומה למהפכה שעבר שוק מחנה יהודה והפך משוק ירקות מזדקן לשוק מודרני תיירותי ותוסס.

היציאה מן השוק תוביל אתכם הישר לתוך חניון השוק  וגן הכובשים  אשר במרכזו עומדת האנדרטה לזכר מגני ת"א וכובשי יפו . חצו את הגן לכוון הים ליד מסגד חסן בק היפיפה ותגיעו לטיילת המפורסמת של העיר . רצועת החוף של ת"א נמתחת לאורך 14 קילומטרים ונמתחת מהרצליה בצפון עד לבת ים בדרום.  הטיילת עברה בשנים האחרונות שידרוג ומציעה כיום דקים ארוכים מעץ  היוצרים פינות ישיבה מוצלות ממש על קו החול.

הנכם מוזמנים לטייל לאורכה של הטיילת לעצור באחד מבתי הקפה או המסעדות המשקיפות אל הים או לשכור לכם כיסא נוח ושמשיה להתרווח על החול החם ולסיים את היום  אל מול שקיעה בים התיכון.

יפו העתיקה

סיור שקיעה רומנטי ביפו העתיקה

נצא לסיור בסמטאותיה הקסומות של העיר יפו העתיקה . נערוך תצפית על העיר תא . ונסיים בנמל העתיק של אחת הערים היפות בישראל.

 

את הסיור נתחיל בכיכר השעון של יפו . לאחר נפילת החומות של העיר הייתה הכיכר לשוק הומה אדם בו מכרו מחוט ועד גמל. בצידה האחד של הכיכר עומדים שרידיו המרשימים ארמון הממשלה החדש, "הסראיה אל ג'דידה"- הסראייה ונבנה ב 1897.  רובו של הבניין קרס בפיצוץ מכונית תופת שביצע כאן הלח"י ב1948. ממול נראה את השער המרשים בפתח מתחם הקישלה הוא מחנה הצבא התורכי ביפו עד 1917 המקום הפך לבית מעצר בריטי ולימים משטרת ה"קישלה"  במקום התרחשו צילומי הסרט "השוטר אזולאי" . במרכז  הכיכר מגדל בן שלוש קומות שנבנה לכבודו של הסולטן עבדול חמיד השני ולרגל חגיגות 25 שנה למלכותו בראש המגדל נקבע השעון המודרני הראשון בארץ ישראל. מן המגדל נצעד ונפנה שמאלה לתוך רחוב בית אשל שהיה הרחוב הראשי שהוביל מיפו מזרחה אל העיר ירושלים.

 

הרחוב הוא גבולו הצפוני של מתחם שוק הפשפשים. נחלוף על יד המסעדה המפורסמת 'דר שקשוקה' נפנה ימינה ברחוב  רבי פנחס בן יאיר ומיד שמאלה לתוך אחת משתי סמטאות בזאר הבגדים של השוק. השוק הוקם בתקופה העות'מאנית ופועל במקום מהמאה ה-19 וכיום הוא מתפרש על פני מספר רחובות.  הוא הומה אדם בכל ימות השנה, ומהווה מוקד משיכה למבקרים, לתיירים וחובבי מציאות. לצד חפצים עתיקים ופריטי נוסטלגיה תמצאו במקום מסעדות בתי קפה וגלריות. בשנים האחרונות מתבצעות תכניות לשימור ושיקום השוק והחייאה עירונית של האזור. בשעות הערב הופך השוק למתחם בילוי מבוקש הפועל עד השעות הקטנות של הלילה. 

 

נצא מן השוק דרך רחובו הראשי עולי ציון ונלך מערבה ברחוב יפת נפנה ימינה ונעבור ליד מאפיית אבולעפיה המפורסמת הפועלת מאז סוף המאה ה-19 . כעת נפנה ימינה אל רחוב טיילת מפרץ שלמה . מיד בצד ימין נבחין ברהט – שוקת. זהן מתקן מים ציבורי מפואר בשם סביל מחמודי (סביל סולימאן) .המתקן בן כמעט 200 שנה שימש את באי העיר יפו והיוצאים ממנה והוא עומד ממש אל מול שער העיר ששרד. השער הוא שריד לחומת העיר שעברה כאן ונהרסה. נמשיך לעלות ברחוב טיילת שלמה . משמאל נבחין במבנה עתיק זהו מבנה "הסריה אל עתיקה"  . כיום פועלים במקום תיאטרון ערבי יהודי מוזיאון עתיקות יפו ומועדון הלילה הוותיק החמאמם .. בבניין פעל בעבר מפעל הסבונים של משפחת דמיאני .  נמשיך במעלה הרחוב ונפנה שמאלה במדרגות העולות לגן  הפסגה (גן אברהם) .

 

נעלה כעת במעלה הגן עד לרחבה העליונה עליה מוצב פסל האבן של דניאל כפרי "שער האמונה". זוהי הנקודה הגבוהה ביותר ביפו . נשקיף מזרחה אל הרי השומרון ויהודה והעיר מודיעין, בצפון מזרח נפרס בכל הדרו קו הרקיע של העיר ת"א  ובצפון קו החוף נפרש עד הרצליה . במורד הגן לכוון מערב נראה את כנסיית פטרוס המשקיפה אל הים התיכון העומדת סמוך לכיכר קדומים. צריח הכנסייה שנבנתה בסוף המאה ה19 הפך לסימן ההיכר האייקוני של יפו העתיקה.  כעת נרד במדרגות אל תוך  גן רעמסס . בו נתגלו שרידים מארמונו של פרעה שעמד כאן .

 

ליד גשר המשאלות הנמצא בגן ולאחר שנביע משאלה נרד מן הגשר חזרה (לא נחצה אותו לצד השני)  ונמשיך על הדרך המרוצפת לכוון  דרום  משמאל נחלוף ליד פסל  האבן  של אנדרי רבס  נפנה שמאלה ונרד במורד השביל המרוצף. בסוף הגן מצד דרום יש חניון קטן  (נעזר בשלט המצביע לכוון תיאטרון הסימטה) נעבור דרכו לתוך רחוב קטן בשם מזל גדי .  לאחר שיפוצה של יפו העתיקה בשנות השישים, נקראו הרחובות בשמות המזלות השונים בחלק הזה של הסיור נעבור דרך הסמטאות הצרות שהפכו לרובע אומנים . מסמטת מזל גדי של  ונציץ שמאלה לקצה הסמטה שם נמצא פסל "עץ התפוז המרחף". נמשיך בסמטת מזל אריה מערבה. נחלוף ליד החנות והסטודיו של האומן הנודע פרנק מייזלר וליד שער ברזל קטן דרכו פרצו לוחמי נפוליאון שכבשו את העיר ב 1799. מסמטת מזל אריה נפנה ימינה אל מעבר מדרגות העולה  עד סמטת מזל דגים ואז נפנה שמאלה בכוון מערב. הסמטה משופעת בגלריות ומקושתת כולה ביצירות ועבודת של האומנים החיים במקום . נחלוף משמאל ליד תיאטרון הסמטה  ונרד עד קצה הסמטה כאן נמצא את מוזיאון אילנה גור.  המוזיאון מציג את עבודותיה של גור ואת אוסף האומנות שהביא לכאן מפינות שונות ברחבי העולם. ממרפסת המוזיאון תזכו לתצפית מרהיבה לכוון דרום אל גן "מדרון יפו " הנושק אל הים ואל השכונה הציורית עג'מי . סמוך למוזיאון פועל בית כנסת עתיק שהיום הוא בשימוש עולי לוב. הבניין כולו  שמש  כ'חאן' היהודי הראשון ביפו במאה ה- 18.

 

נרד במדרגות ונחצה את הדרך המרוצפת  כעת נרד בסמטת שמעון הבורסקאי אשר על גג ביתו ישן פטרוס הקדוש וחווה התגלות . נמשיך לרדת במדרגות נפנה שמאלה ונגיע לנמל.  נמל יפו אחד מן הנמלים העתיקים בעולם וגילו אלפי שנים. הנמל הוא אחד מסמליה החשובים של העיר, שימש כשער הכניסה הראשי לארץ הקודש והיה לכל אורך ההיסטוריה עורק החיים הראשי בארץ .

 

אנו ממליצים מאוד לערוך טיול בנמל, להשקיף לכוון "סלעי אנדרומדה", לטייל  לאורכם של מחסני הענק שנבנו הבריטים ובהם אוחסנו, בין השאר,  תפוזי ה "ג'פה" הידועים . כיום פועל המקום כמרינה לכלי שיט וכנמל דייגיםקטן והוא חלק מהטיילת הארוכה שתחילתה בצפון ת"א וסופה בת ים. מן הנמל ניתן לצאת לשייט קצר לאורך חופי ת"א או לשבת באחת ממסעדות הדגים או בתי הקפה ולהנות משקיעה נהדרת. לאחר הסיור בנמל תוביל אותכם טיילת הים לכוון מזרח בחזרה אל כיכר השעון ואל סוף הסיור.

מרחק משדה התעופה למלון
Shuttle Icon
מרחק מהשדה למלונות

אנו ממליצים לקחת מונית מהשדה אל המלונות.

מרחק:

דן תל אביב - 26 ק"מ

דן פנורמה תל אביב - 24 ק"מ

מלון לינק - 26 ק"מ

דן אכדיה הרצליה - 37 ק"מ

כמו כן, אוטובוסים ותחבורה ציבורית זמינים.