חומרים ל- 10 מנות
1/2 פילה סלמון חתוך לאורכו ומקוצר בזנב נקי מעור ועצמות
1/2 ק"ג פטריות שמפיניון טריות פרוסות
בצל גדול חתוך לחתיכות בינוניות
4 שיני שום קלופות ופרוסות
1/4 כוס שמן זית + מלח + פלפל שחור לפי הטעם
חבילת בזיליקום טרי , רק העלים
1/2 ק"ג בצק עלים
מעט קמח לרידוד
ביצה טרופה למריחת הבצק
מטגנים בצל ופטריות בשמן זית עד להשחמה קלה, מתבלים במלח ופלפל , חצי מכמות השום, מקררים במסננת כשעה.
מרדדים הבצק למלבן באורך הדג וברוחב 20 ס"מ, מסדרים ב1/3 הראשון פטריות ובצל, כאורך נתח הדג עד הקצה.
מניחים על הפטריות את הדג, ממליחים ומפלפלים – מכסים אותו בעלי בזיליקום והשום הנותר.
מגלגלים את הבצק ומקפידים שקו התפר יהיה למטה, מהדקים שוליים ומורחים ביצה טרופה.
אופים ב- 180 מעלות עד שהבצק זהוב ופריך.