חומרים לקבב דגים:
1 ק"ג פילה דג טחון (עדיף דג לבן) . לוקוס, מוסר ים או נסיכת הנילוס. לבקש מהמוכר לטחון את הדג גס.
צרור כוסברה קצוצה דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 בצלים בינוניים קצוצים וסחוטים
10 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור גרוס ומעט כמון טחון
חומרים לרוטב:
חצי קילו עגבניות שרי אדום קלוף
2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
10 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן זית
כוס מים
מלח
פלפל שחור טחון
- בקערה גדולה יש לערבב את הדג הטחון עם יתר החומרים ולהניח במקרר כשעה.
- לחמם מחבת עם מעט שמן זית, ליצור קציצות מאורכות ולטגן מעט מכל הצדדים ולהניח בצד.
- להכנת הרוטב: לאדות בצל בשמן זית עד להזהבה ולהוסיף את השום והשרי הקלופות ולאדות.
- להוסיף את המים, מלח ופלפל ולהביא לידי רתיחה. לטחון במעבד מזון.
- להחזיר לסיר, להוסיף את קבב הדגים, לבשל ביחד כ-20 דקות ולהגיש.
שימו לב: על מנת לקלף את השרי יש לטגן אותם בשמן רותח והקליפה יוצאת בקלות. מומלץ להגיש בצלחת עמוקה לצד סלטים טובים וחלה טרייה.
בתאבון!