מלונות דן חוגגים את שבוע הקולינריה ההודית

ע"י מנהל הבלוג    בתאריך  16/11/2016

שבוע הקולינריה ההודית שיזמה רשת מלונות דן חשף את העושר של המטבח ההודי, המשלב בתוכו מגוון טעמים, תבלינים וצבעים בצלחת אחת.

HEADER12

השף הפופולרי ביותר בהודו, סנג'יב קאפור (Sanjeev Kapoor) לא חשב פעמיים כאשר פנו אליו ממלונות דן והזמינו אותו להתארח כאן ולהשתתף בשבוע הקולינריה ההודית שיזמה הרשת במשותף עם שגרירות הודו בישראל.

קאפור הוא כיום השגריר הטוב ביותר של האוכל ההודי ברחבי העולם: בבעלותו כמה וכמה מסעדות בהודו וגם מחוצה לה, ערוץ טלוויזיה משלו המוקדש, איך לא, לאוכל הודי ותוכניות אוכל מובילות שבהן הוא משתתף קבוע.

שף סנג'יב קאפור (Sanjeev Kapoor)

שף סנג'יב קאפור (Sanjeev Kapoor)

זו אינה הפעם הראשונה שמלונות דן מביאים אל השולחן טעמים חדשים מהמטבח העולמי: בשנה שעברה נכנסו לתפריט המלונות מנות מהמטבח התאילנדי העשיר והאקזוטי.

בעקבות ההתעניינות ההולכת וגדלה במטבח ההודי, בישראל ובעולם, צמחה היוזמה לקיים את שבוע הקולינריה ההודית במלון המלך דוד: “בכל שנה אנו עושים מאמץ לחדש ולעניין את הטעם הישראלי", אומר חיים שפיגל, מנהל אגף מזון ומשקאות במלונות דן, “השנה היה לנו ברור שהכיוון הוא המזון ההודי ולשמחתנו המגה-שף, שהיה די מופתע מההזמנה שלנו, אמר שהוא מוכן לבוא ברצון עם כל הצוות שלו לבשל במלון המלך דוד".

הזמינו עכשיו את החופשה הבאה שלכם במלונות דן בירושלים >>

Footer-1

השף הגיע עם התבלינים שהוא מקפיד לקחת אתו לכל מקום בעולם, ועם הרבה סקרנות ללמוד על ישראל והאוכל שלה. לצד התבלינים המיוחדים שלו, הוא משלב בכל ארוחה את חומרי הגלם של השוק המקומי.

“ביקרתי בשוק הכרמל ובשוק מחנה יהודה", מספר השף קאפור, "ויש כאן תוצרת מדהימה שעושה חשק לבשל". במשך שבוע חבר קאפור לדוד ביטון, השף של מלון המלך דוד ירושלים, ויחד הם בישלו ויצרו מנות הודיות אותנטיות אך כשרות, שהצטרפו לתפריט מסעדת La Regence במלון ל-3 ארוחות מיוחדות.

strip-3

בקוקטייל שנערך לכבוד השף ההודי המפורסם, בהשתתפות צמרת שגרירות הודו בישראל, הנהלת רשת מלונות דן ושפים בכירים, אמר רפי שדה, מנכ"ל מלונות דן: “כששמעתי על ההזדמנות לעשות פרויקט קולינרי עם השגרירות ההודית, מיד חשבתי שזה רעיון נהדר. במיוחד לאור העובדה שלקראת סוף 2016 נפתח את המלון שלנו בבנגלור הודו, כך שכל הפרויקט הוא חיבור טבעי עבורנו."

strip-9

אוכל הודי במיטבו

 

לסועדים ציפתה חוויה קולינרית הודית/ישראלית משובחת וכשרה, כשבתפריט המיוחד נכללו, בין השאר, מנות המייצגות את הבישול ההודי במיטבו:

בהאטי קה מורג' – נתחי עוף מבושלים על העצם בתוך רוטב בהאטי, הגרסה ההודית של הברביקיו.

קבב גאלוטי – קציצות של כבש טחון מטוגנות במחבת Tawa הודי.

מנגו מורג' מאקהני – חתיכות עוף על גריל עם רוטב עגבניות בשילוב עם חתיכות מנגו.

נאלי רוגאן ג'וש – כבש המבושל בתוך רוטב מסאלה חריף עד שהוא מגיע למצב רך מאד.

דאם גוסט ביריאני – נתחים עסיסיים של צלעות כבש בבישול ארוך עם תבלינים ואורז בסמטי ב-Dum, כלי הודי לבישול איטי.

נכתב על ידי  מנהל הבלוג

אולי תתעניינו בזה

לחץ כאן לשאר הפוסטים