אירוח דרוזי בגליל

ע"י מרים כרש    בתאריך  01/08/2016

קהילות הדרוזים חיה בצפון ישראל מזה מאות שנים. הם שומרים על הדת שלהם סודית, אך מבחינה היסטורית ידוע לנו שמדובר בענף ייחודי של האסלאם. חייהם של הדרוזים סובבים סביב המשפחה והקהילה, והכנסת אורחים היא עיקרון חשוב בתרבותם. כיום הדרוזים הם אזרחים ישראליים שווי זכויות, מוערכים ופטריוטים. גברים רבים מהקהילה בוחרים לפתח קריירות בתחומי הצבא והמשטרה ומגיעים עד לדרגות גבוהות, כולל בפרלמנט הישראלי, הכנסת, שם מכהן חבר כנסת דרוזי.

double3+4

הכפרים הדרוזיים המקסימים מבטאים חיבה נוסטלגית לחיי הכפר בעבר. ציורי רחוב מציגים נשים ברעלה טוחנות חיטה על אבני רחיים, רועות כבשים או מביטות בבקר שותה משוקת במטע זיתים. הרעלות והזיתים נותרו, אך אורח החיים של הדרוזים עדכני לחלוטין. בבתי האבן העתיקים, כל אחד עם גינת פרחים בחזית ועצי פרי בחצר האחורית, תמצאו סלון מודרני ומטבח המאפשרים למארח לפתוח לכם את ביתו הנוח בגאווה. אולי אפילו תמצאו ערימת עצי הסקה לאח בחצר הבית. ייתכן שתבחינו בקשיש דרוזי מתהלך ברחוב התלול, חובש טורבן לבן מסורתי ובעל שפם מסולסל ומכנסיים רחבים, אך בכיסו טלפון נייד.

מאכלים מסורתיים מתרחקים מחיי היום יום של הדרוזים, מאחר שהצעירים מעדיפים המבורגר על פני מנות מסורתיות, כמו מאפים ממולאים בעשבי תיבול, ירקות ממולאים וכדורי בשר ברוטב טחינה. הסבתות הן אלה השומרות על המתכונים הישנים והזיכרונות וגאות מדי לחלוק את הידע שלהן.

double5+6

בזמן שאתם מסיירים בגליל אתם מוזמנים להתארח באחד מהמלונות שלנו – דן כרמל חיפה או דן פנורמה חיפה. כל אחד מהם במרחק נסיעה – ונוח בצורה מדהימה.

למרבה המזל, שף אוסטרלי בעל חיבה למטבח האתני של הגליל מארגן סדנאות שבהן סבתות אלה מלמדות את המבקרים לבשל מאכלים מסורתיים. Galileat, ארגונו של פול נירן, מספק לדרוזיות הזדמנות להתפרנס באופן עצמאי ומציע לתיירים חלון לתוך הקהילה האקזוטית הזאת – ולמה שהיא נוהגת לאכול. אתם תוזמנו לטיול שדה שבו תלקטו חוביזה ותלמדו כיצד לקלף את הקוצים ולגלות את החלק העסיסי בפנים. לאחר מכן תחזרו עם הקציר לביתו של המארחת שלכם, שם תכינו איתה את הסעודה.

מתכון לסמבוסק

עיבוד מתכון: פול נירן

מרכיבים לבצק:
כוס / 250 גרם קמח מלא
כוס / 250 גרם קמח לבן
½ 1 כפית שמרים
כפית מלח
כוס שמן זית
½ כוס מים

הכנה:
ערבבו את שני סוגי הקמח והוסיפו את השמרים. ערבבו היטב.
הוסיפו מלח.
הוסיפו את השמן וערבבו היטב. הוסיפו מים עד אשר יתקבל בצק חלק.
לושו את הבצק במשך רבע שעה לפחות, עד שהוא חלק ורך.
כסו אותו והניחו לו לתפוח במקום חמים. רבע שעה מספיקה.
חלקו את הבצק לכדורים הקטנים מאגרוף.

מרכיבים למילוי:
בצל גדול, קצוץ דק
צרור גדול של תרד טרי
¼ כוס שמן זית
כפית כמון
כפית פלפל אנגלי טחון
כפית קינמון
2 כפות ממרח אריסה בקירוב – תלוי מה דרגת החריפות הרצויה
כפית מלח

קצצו את התרד הכי דק שאפשר. שימו אותו בקערה גדולה ולושו אותו על מנת להוציא את כל הנוזלים. לאחר חמש דקות של לישה שטפו את התרד במים וסחטו את כל הנוזלים בכמה נגלות. התרד אמור להזכיר ציפה של פרי. הוסיפו בצל קצוץ דק ותבלינים. ערבבו היטב ותקנו את התיבול אם יש צורך.
חממו את התנור ל-180 מעלות.
גלגלו כל כדור בצק לעיגול דק. הוסיפו את המילוי במרכז העיגול וסגרו, פינה על גבי פינה, כך שייווצר משולש. הדקו את הפינות היטב כך שהמילוי לא ידלוף החוצה. דקרו כל מאפה פעם אחת במזלג על מנת לתת לאוויר לצאת בזמן הבישול.
סדרו את הסמבוסק על גבי תבנית משומנת או מגש המכוסה בנייר אפייה. הקפידו לסדר את המאפים כך שהם לא נוגעים זה בזה, אחרת הם יידבקו והבצק ייפתח. אפו 15 דקות או עד שהמאפים משחימים.

שף פול נירן

שף פול נירן

לפרטים נוספים – צרו קשר עם פול נירן ב paul@galileat.com
ובקרו באתר שלו: www.galileat.com.

בזמן שאתם מסיירים בגליל אתם מוזמנים להתארח באחד מהמלונות שלנו – דן כרמל חיפה או דן פנורמה חיפה. כל אחד מהם במרחק נסיעה – ונוח בצורה מדהימה.

נכתב על ידי  מרים כרש