קליק עם שף

ע"י מגזין דן    בתאריך  19/05/2015

דן גורמה אירח את תערוכת “שף תצלם" – תערוכה ייחודית של צילומי מנות שהוכנו וצולמו על ידי שפים מובילים בישראל. לאכול בעיניים

תערוכת “שף תצלם" - דן גורמה

תרבות הצילום שנכנסה לחיינו בזכות הסמארטפון לא פוסחת על הצלחת: צילומי אוכל מקבלים במה נכבדה בפייסבוק ובאינסטגרם, וכל שף שמכבד את עצמו חש חובה לצלם את המנה היפה שהכין ולהעלות אותה לרשתות החברתיות, רגע לפני הביס הראשון…

שף אסף גרניט - דן גורמה

כאן נכנס לתמונה צלם המזון אסף רונן, שיזם את פרויקט “שף תצלם" במלאות עשור לסטודיו שלו: רונן אסף מסביבו 12 מהשפים המובילים בישראל והעביר להם סדנה קצרה לצילום מזון עם מצלמה פשוטה ותאורת יום. “היום, כשתרבות האוכל חיה ותוססת ברשתות החברתיות, חשבתי איך אוכל לתרום לקידום העניין", מסביר רונן את המחשבה מאחורי הפרויקט שיזם, “הרעיון ללמד את השפים בא לעזור להם להביא את האמנות שביצירת המנות לכדי ויז'ואל מעניין ומגרה".
כל אחד מהשפים שנטלו חלק בפרויקט – ביניהם מאיר אדוני, מיקי שמו, אסף גרניט, צחי בוקששתר ושי-לי ליפא – בחר לצלם את המנה הקרובה לליבו, והתמונות אוגדו לתערוכה מיוחדת שהוצגה ב-דן גורמה, המרכז הקולינרי הגבוה לאמנויות הבישול. עבור דן גורמה, החיבור היה טבעי ביותר: כמי ששינה את תרבות לימודי הקולינריה בישראל ומכשיר את הדור הבא של השפים בישראל, דן גורמה מצא לנכון לתת במה לתערוכה מקורית ומעניינת ששמה פוקוס על תחום הקולינריה בישראל.

לסדנאות בישול גורמה לחץ כאן>>

מאיר אדוני, מיקי שמו, אסף גרניט, צחי בוקששתר ושי-לי ליפא - דן גורמה

השפים, שלמדו את סודות צילום המזון, יצאו נשכרים: “היה מעניין לראות את התהליך דרך העין של הצלם וללמוד איך לעשות את זה", אמר אייל לביא. צחי בוקששתר התוודה, כי “בזמן האחרון הצילום שלי כבר לא מוביל כמו פעם. רונן נתן לי כמה טיפים קטנים שקידמו אותי. הצילום יצא יותר סקסי."

5746-double3

מי שעוד יצא נשכר הוא ארגון “לקט ישראל": התמונות הועמדו למכירה וההכנסות נתרמו לארגון העוסק באיסוף מזון למען נזקקים. סיכם רונן: “אני שמח שניתנה לי הזדמנות לתרום לעולם צילום האוכל, ובאותה נשימה לתרום ללקט ישראל שעושים עבודה חשובה בעיניי."

הירשמו לדן גורמה היום ותגשימו חלום קולינרי, להרשמה לחץ כאן>>

5746-footer

Twitter

נכתב על ידי  מגזין דן

מגזין דן נחשף למאות אלפי ישראלים ותיירים איכותיים (מעל מיליון לינות בשנה). תוכן המגזין כתוב בשפות עברית ואנגלית ובכך רלוונטי גם לאוכלוסייה מקומית וגם בינלאומית.