תזונת פליאו: איך אוכלים את זה?

ע"י מגזין דן    בתאריך  16/11/2017

פליאו, תזונת האדם הקדמון הולכת וצוברת מעריצים בארץ ובעולם. כל מה שאתם צריכים לדעת על אורח החיים הפליאוליתי (זה לא רק בשר), ועל שוקי פליאו ברחבי הארץ

התזונה הפליאוליתית – הידועה גם כדיאטת האדם הקדמון – הולכת וצוברת לה מעריצים בארץ ובעולם. יותר ויותר אנשים מוותרים על מזון מעובד ותעשייתי, וחוזרים לתזונה בסיסית יותר, שמנה יותר וטבעית יותר.

header

בתזונת הפליאו אוכלים בעצם את מה שאכל האדם הקדמון. 55% מהקלוריות בתפריט הן מן החי – בשר, ביצים, וגבינות שמנות – והיתר הם ירקות (ולא ירקות שורש), מעט אגוזים ושקדים, מעט פירות. אין בתפריט דגנים, קטניות וסוכר. ממציא השיטה, לורן קורדין, טוען כי תזונת הפליאו מומלצת נוכח ריבוי המזונות המתועשים שאנו צורכים, וכי רק דיאטה כזו תוכל למנוע את מחלות עולם השפע: השמנה, סוכרת, ומחלות לב וכלי דם.
"יותר משמדובר בתזונה מבוססת בשר, כמו שאנשים נוטים לחשוב, זו תזונה שמבוססת על מוצרי מזון טריים ואיכותיים, ששומן מן החי וחלבון מן החי הם חלקים חשובים ממנה, וגם הרבה ירקות, במיוחד עלים, ופירות ואגוזים במידה פחותה יותר", מסביר הנטורופת איתן בן מיור, אחד ממקימי שוק הפליאו.

לחוויה קולינארית יוצאת דופן הזמינו נופש איכותי באחד ממלונות דן בישראל >>

"התזונה הפליאוליתית באה להגיד שאנחנו יצורים עם עבר גנטי. בשניים וחצי מיליון שנים האחרונות אכלנו תזונה מסוימת, ולמרות שאנחנו כבר עשרת אלפים שנה חקלאים, הגוף שלנו עדיין לא התרגל לאכול את האוכל החקלאי, מה שאומר שכרגע אנחנו אוכלים מזון שלא מתאים לנו", אומר בן מיור, ומדגיש כי בדיאטת פליאו לוקחים את הכיוון הזה, אבל בודקים אותו בכלים מדעיים. "כל מה שאנחנו מדברים עליו מבוסס מדע, ולכן אנחנו אוכלים גם דברים שהאדם הקדמון לא היה אוכל כמו חמאה וגבינות שמנות".
כיום חיים לפי הדיאטה הפליאוליתית בישראל כ-20 אלף איש, "אבל אם נסתכל על מה שקורה בארה"ב, זה צפוי לגדול משמעותית בשנים הקרובות", מעריך בן מיור.

השוק הפליאוליתי – חוויה קולינרית
כדי להקל על חברי הקהילה הפליאוליתית בישראל להשיג את המזון שהם רוצים, מתקיימים שוקי פליאו פעמיים בחודש ברחבי הארץ (פירוט האירועים בפייסבוק – שוק הפליאו).
השוק מאגד עשרות יצרני בוטיק ישראלים, ומאפשר להם להגיע ישירות אל הקהל, לגעת בו, להבין את צרכיו ולחסוך את מערך השיווק היקר. בילוי בשוק הוא חוויה: חגיגה של בשרים מעושנים, צלויים, כבושים, מיובשים לצד אלכוהול מצוין, דגים, תבלינים, מאפים, חמוצים, שוקולדים, אגוזים, גבינות בוטיק, פירות וירקות מהחקלאי, כל זאת לצד מוזיקה טובה ואווירה של שוק איכרים כמו באירופה. אוהד רוט, מייסד שוק הפליאו בישראל, מדגיש כי "השוק מציע מוצרים טובים במחיר מעולה לכל מי שרוצה, גם אם הם לא חסידי פליאו. חשוב לציין, שלמעט הבירה כל השוק נקי מגלוטן ומתאים מאד לנמנעים מגלוטן, וכמובן לאנשי קהילת הפליאו ופודיז שמחפשים משהו חדש וטעים."

strip

פליאו טבעוני – הטוב בשני העולמות
תזונת הפליאו כבר הולידה מגמה חדשה המסתמנת כהצלחה: דיאטת פגאן, המשלבת בין דיאטת האדם הקדמון המבוססת בעיקר על בשר ושומן מן החי, לבין עולם הטבעונות.
דיאטת הפגאן פותחה על ידי ד"ר מארק היימן, רופא אמריקאי מומחה ברפואה מונעת, שלדבריו לקח את הטוב מכל קבוצה ושילב ביניהם כדי ליצור את האלטרנטיבה ההגיונית ביותר לבריאות שלכם.
תזונת הפליאו בגרסתה הטבעונית כוללת התאמות מחויבות המציאות, כאשר הדגש הוא על מזונות צמחיים מלאים ולא מעובדים.
אז מה בתפריט? קטניות, דגנים מלאים, ירקות ופירות, אגוזים, אבוקדו, בשר אדום טרי לא כמנה עיקרית, חלבון (ביצים, דגים, עוף), ואפשר מדי פעם להתפנק עם סוכר במידה…

strip_(2)

הכתבה בשיתוף וואלה!בריאות..

Twitter

נכתב על ידי  מגזין דן

מגזין דן נחשף למאות אלפי ישראלים ותיירים איכותיים (מעל מיליון לינות בשנה). תוכן המגזין כתוב בשפות עברית ואנגלית ובכך רלוונטי גם לאוכלוסייה מקומית וגם בינלאומית.